Algemene Voorwaarden Advocatenkantoor Van Hulle Stijn

1. Toepassingsgebied – Alle opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd door Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN onder de uitdrukkelijke toepasselijkheid van onderhavige algemene voorwaarden. De cliënt wordt geacht de algemene voorwaarden te kennen en zonder voorbehoud te aanvaarden.
2. Opdracht – Alle opdrachten worden naar best vermogen uitgevoerd door Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN. Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN heeft daarbij de mogelijkheid de opdrachten uit te besteden aan advocaten binnen en buiten het kantoor, waarbij onderhavige algemene voorwaarden onverminderd van toepassing blijven. Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN is gerechtigd om in samenspraak met de cliënt bij de uitvoering van de overeengekomen werkzaamheden, derden of andere deskundigen in te schakelen. Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN verbindt zich ertoe haar prestaties te leveren binnen een redelijke termijn. Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN is geenszins aansprakelijk voor de overschrijding van termijnen die te wijten is aan de cliënt, aan derden of overmacht. De werkzaamheden van de advocaat worden uitgeoefend conform het Gerechtelijk Wetboek en de deontologische regels van de Orde van Advocaten.
3. Medewerking van cliënt – De cliënt dient ongevraagd en onmiddellijk alle informatie te verstrekken die met de opdracht verbonden is. De cliënt staat in voor de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van door hem verstrekte gegevens, informatie en stukken. Indien de cliënt zijn noodzakelijke medewerking niet, niet tijdig of niet conform de afspraken verleent, staat het Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN vrij om voor de cliënt geen werkzaamheden meer te verrichten en zich geheel aan de zaak te onttrekken. Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN is niet aansprakelijk voor enige schade die uit deze onttrekking zou kunnen voortvloeien.
4. Provisie, honorarium en kosten – Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN rekent haar basiserelonen aan volgens uurtarieven of andere methoden, dewelke in de gemaakte afspraken met de cliënt zijn bepaald. Het tarief wordt mede vastgelegd op basis van de specialisatiegraad en de ervaring van de advocaat, het resultaat, het belang van de zaak, de hoogdringendheid of de specificiteit van de zaak. Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN kan aan de cliënt om betaling van één of meerdere provisies verzoeken. Na afhandeling van een opdracht zal de cliënt een eindafrekening ontvangen, dewelke een gedetailleerde omschrijving van het ereloon en de kantoorkosten omvat. De erelonen van gerechtsdeurwaarders alsmede de door hen verschuldigde rechten en gemaakte kosten, alsook de gerechtskosten, blijven ten laste van de cliënt gelegd.
5. Betaling – De door Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN toegezonden vorderingsstaat dient binnen 30 dagen na factuurdatum te zijn voldaan, bij gebreke waaraan van rechtswege en zonder voorafgaandelijke ingebrekestelling, een verwijlinterest verschuldigd is van 11 % per jaar vanaf datum van de vorderingsstaat. Bij gebrek aan betaling binnen de 30 dagen zal bij wijze van schadevergoeding het verschuldigde bedrag met 10 % verhoogd worden, met een minimum van 100 euro, als vergoeding voor alle invorderingskosten. Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN zal niet verplicht zijn verdere diensten te verlenen, vooraleer de vervallen vorderingsstaten vereffend werden.
6. Intellectuele eigendomsrechten – Contracten, adviezen, opinies, schriftelijke stukken, conclusies en andere documenten uitgaand van Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten en mogen in geen geval gebruikt of gereproduceerd worden zonder de uitdrukkelijke schriftelijke en voorafgaandelijke toestemming van Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN.
7. Confidentialiteit – Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN verbindt zich ertoe elke opdracht te behandelen met de confidentialiteit voorzien in het Gerechtelijk Wetboek en de deontologische regels van de Orde van Advocaten.
8. Derdengelden – Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN stort alle bedragen die zij voor rekening van de cliënt ontvangt binnen de kortst mogelijke tijd door aan de cliënt. Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN mag op de bedragen die hij ontvangt voor rekening van de cliënt sommen inhouden tot dekking van de provisies, kosten of erelonen, ook al zouden die nog niet opeisbaar zijn. Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN brengt de cliënt hiervan schriftelijk op de hoogte. Deze bepaling doet geen afbreuk aan het recht van de cliënt om de ereloonstaten te betwisten en betaling van deze ingehouden bedragen te vorderen.
Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN stort alle bedragen die zij van de cliënt ontvangt voor rekening van derden onmiddellijk door aan deze derden. Het derdenrekeningnummer is BE12 6301 5508 6992 / BBRU BE BB en staat op naam van BV Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN.
9. Aansprakelijkheid – De aansprakelijkheid van Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN, onze vennoten, advocaten, bestuurders en medewerkers kan enkel worden ingeroepen op basis van schriftelijke correspondentie die door een vennoot is ondertekend en persoonlijk overhandigd of verzonden per koerier, gewone post, fax of email. Onze aansprakelijkheid is in elk geval beperkt tot de tussenkomst van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van de Orde. Voor de behandeling van een specifieke opdracht kan een hogere verzekeringsdekking worden afgesloten op verzoek van de cliënt mits het betalen van een bijkomende premie. Indien, om welke reden dan ook, er geen tussenkomst zou zijn vanwege onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering, dan is de aansprakelijkheid van Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN, onze vennoten, advocaten, bestuurders en medewerkers beperkt tot het bedrag van de door de cliënt betaalde erelonen voor de door Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN verleende diensten die aanleiding geven tot de aansprakelijkheidskwestie. Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN is niet aansprakelijk voor tekortkomingen van derden of andere deskundigen, dewelke in samenspraak met de cliënt werden ingeschakeld.
10. Beëindiging dossier –De cliënt en Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN kunnen ten allen tijde en zonder schadevergoeding de overeenkomst beëindigen, zonder dat dit evenwel afbreuk doet aan het feit dat gepresteerde diensten en gemaakte kosten dienen te worden vergoed. Bij beëindiging van het dossier zullen alle relevante stukken gedurende een periode van 5 jaar door Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN bewaard blijven. Zodra deze periode is afgelopen behoudt Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN zich het recht voor om het dossier te vernietigen.
11. Toepassing van de witwaspreventiewet – De anti-witwaswetgeving beoogt de beteugeling van diverse witwaspraktijken. De cliënt aanvaardt de toepassing van de Witwaspreventiewet. Dit betekent dat de advocaat de verplichting heeft tot identificatie van het cliënteel en tot melding van witwaspraktijken aan de Stafhouder wanneer de advocaat:
a) Een cliënt zal bijstaan om verrichtingen voor te bereiden of uit te voeren in verband met:
1. De aan- of verkoop van onroerend goed of bedrijven
2. Het beheer van diens geld, effecten of andere activa
3. De opening of het beheer van bank-, spaar- of effectenrekeningen
4. De organisatie van inbreng die nodig is voor de oprichting, de uitbating of het beheer van vennootschappen
5. De oprichting, uitbating of het beheer van vennootschappen, trusts, fiducieën of soortgelijke juridische constructies
b) Zal optreden in naam en voor rekening van hun cliënt in enigerlei financiële verrichtingen of verrichtingen in onroerend goed.
De advocaat heeft de plicht tot waakzaamheid en tot identificatie van de cliënt, de lasthebber(s) van de cliënt, of de uiteindelijke begunstigden van de cliënt. Deze identificatie dient te gebeuren aan de hand van een bewijsstuk, waarvan afschrift wordt gemaakt op papier of op elektronische drager. Als bewijsstuk geldt:
– Voor natuurlijke personen het paspoort of de identiteitskaart
– Voor Belgische rechtspersonen of buitenlandse rechtspersonen met vestiging in België: uittreksel uit de Kruispuntbank of notariële akte
– Voor buitenlandse rechtspersonen zonder vestiging in België: betrouwbare en in internationaal rechtsverkeer gebruikelijke documenten, gegevens of inlichtingen
Daarnaast dient de advocaat de identiteit te kennen van cliënten die niet fysiek aanwezig zijn of niet zichtbaar zijn tijdens een video call, alsook dient hij te kunnen achterhalen of de cliënten, lasthebbers of uiteindelijke begunstigden een politiek prominent persoon zijn.
Deze plicht tot waakzaamheid en identificatie vraagt de medewerking van de cliënt. Indien de cliënt de verwachte gegevens (ondertekend mandaat, contactfiche en algemene voorwaarden samen met een kopie van de voor- en achterkant van hun identiteitskaart) niet meedeelt binnen de twee weken (behoudens uitzonderlijke omstandigheden), kan de advocaat de zakelijke relatie niet aangaan en indien hij reeds voorlopig had opgetreden zal hij zijn verdere tussenkomst beëindigen.
De stafhouder zal de informatie doorgeven aan de Cel voor Financiële Informatieverwerking. Het is de advocaat en de stafhouder verboden om de cliënt in te lichten dat informatie werd meegedeeld of dat er een onderzoek aan de gang is.
12. Bevoegde rechter en rechtskeuze – Op de rechtsverhouding tussen de advocaat en de cliënt is uitsluitend het Belgisch recht van toepassing. Ingeval van geschil zijn uitsluitend de rechtbanken van het Arrondissement Gent bevoegd.
13. Bindende kracht – De Nederlandstalige tekst van deze voorwaarden is de enig bindende. Vrije vertalingen zijn in de Franse en de Engelse taal beschikbaar.
14. De informatie in het kader van de Dienstenwet (W. 26.03.2010) – De BV is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap naar Belgisch recht en is gevestigd te 9930 Lievegem, Zomerlaan 1, bus 0102 met bijkantoor te 8400, Oostende, Rietstraat 11. De BV is ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer 0766.303.463 (RPR Gent). De beroepsaansprakelijkheid van de advocaten is in eerste rang verzekerd bij Amlin Europe NV via Vanbreda Risk & Benefits en biedt een waarborg van 1.250.000 EUR per schadegeval. De beroepsregels en gedragscode voor advocaten kunnen worden geraadpleegd op de website van de Orde van de Vlaamse balies (www.advocaat.be).
15. Algemene verordening gegevensbescherming 2016/679 / GDPR – Binnen Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN gaan we op een veilige en confidentiële wijze om met de persoonsgegevens die worden verzameld van alle cliënten. Uw privacy is immers van belang voor ons. Deze algemene voorwaarden omschrijven welke persoonsgegevens wij van u verwerken, op welke basis wij deze verwerken en waarom we deze verwerken.

Ten aanzien van cliënten en websitebezoekers

1. Wie contacteren in geval van vragen / opmerkingen / klachten?

Eventuele vragen, opmerkingen of klachten omtrent de verwerking van uw persoonsgegevens kan u richten aan Stijn Van Hulle (E: stijn.vanhulle@kantoorvanhulle.be). Uw e-mail zal met spoed behandeld worden.

2.Welke persoonsgegevens worden verwerkt?

Wij verzamelen en verwerken verschillende persoonsgegevens van onze cliënten. Het gaat o.a. over de volgende persoonsgegevens:
Rijksregisternummer, adres, burgerlijke staat, bankrekeningnummer, gezinssamenstelling, geboortedatum, telefoonnummer, e-mailadres;
Gegevens verstrekt in het kader van de behartiging van uw dossier en eventuele verdediging in rechte;
Rechterlijke uitspraken en veroordelingen.

3. Waarom worden deze persoonsgegevens verwerkt en welke is de rechtsgrond voor de verwerking?

Voorgaande gegevens worden verzameld met het oog op de behartiging van uw dossier en dus met als rechtsgrond het uitvoeren van een overeenkomst. Door ondertekening van het mandaat, geeft u Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN de uitdrukkelijke toestemming voor de verwerking van uw persoonsgegevens.

4. De persoonsgegevens worden door Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN bewaard en verwerkt in elk geval voor een periode die noodzakelijk is in functie van de doeleinden van de verwerking en in functie van de contractuele relatie tussen ons.

Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN archiveert na elke beëindiging van elke opdracht het dossier en bewaart de gegevens vervolgens voor een periode van 5 jaar. Na voormelde periode van 5 jaar wordt het dossier definitief verwijderd.

5. Rechten

a) Recht op toegang en inzage
U heeft het recht om op elk moment gratis kennis te nemen van uw persoonsgegevens, alsook van het gebruik dat wij van uw persoonsgegevens maken.

b) Recht op verbetering, verwijdering en beperking

U bent vrij om uw persoonsgegevens al dan niet mee te delen aan ons. Daarnaast hebt u steeds het recht om ons te verzoeken uw persoonsgegevens te verbeteren, aan te vullen of te verwijderen. U mag eveneens vragen om de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken.

c) Recht van verzet

U beschikt eveneens over een recht van verzet tegen de verwerking van uw persoonsgegevens om ernstige en legitieme redenen.

d) Recht van gegevensoverdracht

U beschikt over het recht om uw persoonsgegevens die door ons verwerkt worden in gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm te verkrijgen en/of aan andere verantwoordelijken over te dragen.

e) Recht van intrekking van de toestemming

Voor zover de verwerking gebaseerd is op uw voorafgaande toestemming, beschikt u over het recht om die toestemming in te trekken.

f) Automatische beslissingen en profiling

De verwerking van uw persoonsgegevens omvat geen profiling en u zult door ons evenmin aan geautomatiseerde beslissingen worden onderworpen.

g) Uitoefening van uw rechten

U kunt uw rechten uitoefenen door contact op te nemen met Stijn Van Hulle (E: stijn.vanhulle@kantoorvanhulle.be).

h) Klachten

U hebt het recht een klacht in te dienen bij de Belgische Privacycommissie: Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer, Drukpersstraat 35, 1000 Brussel, Tel +32 (0)2 274 48 00, Fax +32 (0)2 274 48 35, e-mail: commission@privacycommission.be. Dit laat een voorziening voor een burgerlijke rechtbank onverlet. Indien u schade zou lijden als gevolg van de verwerking van uw persoonsgegevens, kunt u een vordering tot schadevergoeding instellen.

6. Doorgiften aan derden

Bepaalde van de persoonsgegevens die Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN van u verwerkt, worden in het kader van uw dossier doorgegeven aan derden (gerechtsdeurwaarders, vertalers, andere advocaten, notarissen, deskundigen, accountants, …).

Bovenstaande derden verwerken in opdracht van onze organisatie persoonsgegevens om een bepaalde taak uit te voeren. Wij sluiten met al deze bovenstaande organisaties verwerkingsovereenkomsten en stellen alles in het werk opdat zij uw persoonsgegevens op voldoende wijze zouden beveiligen.

Uw persoonsgegevens zullen niet verkocht, noch verhuurd, verdeeld of anderszins commercieel ter beschikking gesteld worden aan derden, behalve zoals bovenstaand beschreven of tenzij met uw voorafgaande toestemming.

In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat wij uw persoonsgegevens ingevolge een gerechtelijk bevel of om te voldoen aan andere dwingende wet- of regelgeving moeten onthullen.

7. Veiligheid en vertrouwelijkheid

Wij hebben veiligheidsmaatregelen ontwikkeld die aangepast zijn op technisch en organisatorisch vlak, om de vernietiging, het verlies, de vervalsing, de wijziging, de toegang door onbevoegden of de kennisgeving per vergissing aan derden van verzamelde persoonsgegevens te vermijden alsook elke andere niet toegestane verwerking van deze gegevens.

Ten aanzien van derden

Het Advocatenkantoor VAN HULLE STIJN heeft uw persoonsgegevens ontvangen in het kader van de juridische dienstverlening aan zijn cliënt. Uw persoonsgegevens worden enkel verwerkt in de mate dat en zolang dit noodzakelijk is voor de behartiging van de belangen van de cliënt. U kan ons altijd contacteren voor de uitoefening van de volgende rechten: een verzoek om toegang of rectificatie van uw persoonsgegevens; een verzoek om wissing van uw persoonsgegevens; een verzoek om beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens; een bezwaar tegen de verwerking van uw gegevens; een verzoek tot overdracht van uw gegevens; een klacht als u van mening bent dat we niet handelen in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming. U kan ook een klacht indienen bij de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit. U kunt uw verzoeken richten aan Stijn Van Hulle (E: stijn.vanhulle@kantoorvanhulle.be). Wij respecteren alle rechten met betrekking tot uw persoonsgegevens waarop u volgens de toepasselijke wetgeving recht hebt. U kan onze volledige privacyverklaring hierboven terugvinden. Wij hebben u deze informatie niet eerder bezorgd omdat wij ten aanzien van de cliënt gebonden zijn door een beroepsgeheim overeenkomstig artikel 458 van het Strafwetboek.